• Buku Anyar Medal

  • Parantos Medal Buku Kumpulan Khutbah Jum'at & Idul Fitri - Basa Sunda (455 halaman). Tiasa di Galeuh di 085294062010 / Bina Da'wah
  • ROHANGAN

  • SERING DIAOS

    • None
  • ARSIP SERATAN

  • qiozweb
  • ”amung
  • Pangjajap Edisi Desember

      URANG tetep syukur ka Allóh, réhna urang bisa kénéh tepung deui jeung taun anyar Islam, 1433 Hijriyah. Kana taun Islam ieu, urang salaku umat Islam boga kapentingan anu pohara gedéna pikeun nyosialisasikeun atawa ngamasarakatkeun pananggalan Islam, sabab éta téh ngarupakeun asét urang salaku umat Islam. Salian ti éta ibadah-ibadah urang, saperti shaum, boh anu sunatna atawa anu wajibna tug nepi ka shaum haram, zakat, haji, kabéhanna diatur ku pananggalan taun Hijriyah.

      Kalintang pentingna urang nyaho tur apal kana pananggalan hijriyah ieu, sangkan urang boga sumanget hijrah. Naon pangna para sahabat, milih ‘moméntum’ hijrah ieu salaku titik panginditan taun anyar Islam? Demi dina peristiwa hijrah téh euyeub ku katuladanan, kapahlawanan, pangorbanan, kacerdasan, karancagéan, sanasib sapihanéan jeung réa-réa deui ajén-ajén anu kudu jadi karakter urang kiwari. Hijrahna Kangjeng Rosul sareng para shahabat, ti Kota Makkah ka Madinah, ku kholifah Umar bin Khoththob RA ditetepkeun salaku titik panginditan taun anyar Islam, anu loma disebut taun hijriyah, anu dikawitan ti sasih Muharram. Hijrah téh dijadikeun moméntum pikeun ngagedurkeun sumanget anyar umat Islam. Sacara pisik, hijrah ti Makkah ka Madinah téh parantos teu aya. Tapi sacara spiritual mah sumanget hijrah téh nepi ka kiwari ogé tetep lumaku sarta hirup. Tilu alinéa nembé téh nyaéta cutatan tina Ambara-1 sareng Ambara-4 pidangan BD sasih ieu. Jejer sareng Laporan Utama BD sasih ieu nyaéta perkara hijrah. Salian ti medar perkara hijrah, BD sasih ieu medar perkara koruptor. Naha payus koruptor dihukum pati, saperti anu diperedih ku salah sawios inohong Islam. Waleranna aya dina Ambara-3. Bina Da’wah, kanggo jaga teu hilap ayeuna. Cag!

BUKU TAMU

Assalamu’alaikum… Hatur nuhun parantos sindang ka ieu blog Bina Da’wah. Mangga eusian ie Buku Tamu kanggo ngareketken duduluran tur silaturahim urang sadaya. Mangga ngalanggan DB tiap sasih sakantenan ngamumule agama Islam jeung basa Sunda. Hatur Nuhun. Wassalamu’alaikum. (REDAKSI).*

36 Responses

  1. assalamualaikum, duh nembe terang.

    salam kenal…

    abdi sadidinten nyarios ku basa Sunda, tapi ari lebah nyerat mah rada sesah ku basa Sunda teh. istiqomahnya
    salam hangat. Anak Adam

  2. Assalamu’alaikum Wr.Wbr.
    Sim kuring kaetang kebluk kana tulas-tulis teh, tapi ku ayana media ‘ol’ kieu mah rada “kagiang” (kadorong sumanget), minimal seratan model ieu, da ari artikel mah pimanaeun.
    Hatur salam ka sadayana kadang wargi nu ngalanggan Bina Da’wah, jantenkeun ieu rohangan media silaturahim sakaligus ngamumule Basa Sunda.
    Ka Bina Da’wah seja tumaros, manawi gaduh catetan, ti sasih sareng taun sabaraha sim kuring janten pelanggan teh? raraosan mah tos langkung ti 10 taun. Hatur nuhun.
    Hatur nuhun.

  3. assalamu’alaikum wr.wb.

    Bagja pisan, sim kuring ngaraos reueus wirehing BD aya BD OnLine-na.upami di etang2 mah sigana tos langkung lami simkuring teu maso BD, margi ti 2004 sim kuring hijrah ka Purwakarta ti Bandung, teu uninga kedah kamana milari BD, sok padahal simkuring ka lebet anu rajin maos BD ti kawit medalna 1980, margi pun bapa janten pelanggan setia, kumargi kitu ieu mah nyanggakeun ka bingah anu teu aya papadana ku masih nanjeurna keneh BD dina mangsa alam dunya tos sarwa ‘lieur’. aya patarosan sakedik, kumaha carana saupami sim kuring gaduh maksad hoyong ngiring tulas tulis di BD OnLine.hatur nuhun.Jazakumullahu Khairan Katsira

  4. assalamu’alaikum wr.wb.
    haturan ka kang Romel (guru sm kuring di BATIC ICMI) alhamdulillah urang tiasa ditepangkeun deui dina waktos anu benten sareng rohangan anu benten oge.

    atuh ka Kang Ro’in sim kuring ge nyanggakeun silaturahmina, mugia, Kang Ro’in sakulawargi aya dina ginulur kawilujengan sarta aya dina panangtayungan ti Alloh SWT.Amin.
    Sim kuring alumni PPI. 19 Garut angkatan 15 (adik kelas Kang Ro’in,sa angkatan sareng Rosihan Fahmi raina Rofik Husein) emut keneh ka sim kuring?muhun kitu we panginten punten ah tulas tulis nu kieu di ieu rohangan, ma’lum bakating ku reueus sareng sono ka ikhwan.hatur nuhun.Jazakumullahu Khairan Katsira.

  5. Abdi pesen ucapan bela sungkawa mugi dimuat dina sasih mei. atos dikintun ka email Bina Dakwah

  6. Assalamualaikum.. Salam kenal, mugia BD tetep jaya.

    (*) Wa’alaikum salam… Amin… Nuhun

  7. Asslamualikum, wr. wb.
    wilujeung tepang….. sukses selalu, amin.

  8. Sim kuring bgaraos reueus ka bina dakwah, hatur nuhun pisan bd!

  9. simkuring hoyong apal deui BD anu anyar, h-nuhun

  10. Assalamu’alaikum Warahmatullahi wabarakatuh…
    Wilujeng sasih syiam…

    Punten ka Jajaran Redaksi, abdi peryogi Teks Khutbah Idul Fitri, manawi….
    jadi taros-taros, naha di di edisi Online teu aya rubrikna..? padahal penting sareng manfaat pisan.
    hatur nuhun sateuacana…
    atau tiasa di kirm kana Email di luhur

  11. Assalamu’alikum. Wr. Wb

    Bingah pisan aya Bina Dakwah ! pamugi majeung teuras kanggo kapayunna !

    Htr nhn.
    Wss

    • assalamu’alaikum…
      punten bade tumaos, pami langgganan BINA DA’WAH tiasa teu nya??
      abdi linggih di cipanas.

      • Wa’alaikumussalam. Tiasa, sumangga kintunkeun biodata: nama, alamat, jumlah majalah, sareng bukti transfers Nafaqoh Rp. 7500 / exp tambih ongkos kirim (kiranglangkung Rp 3500) kanggo minimal 6 edisi. haturnuhun.

  12. nembe terang yeuh dulur dulur…..nepangkeun abdi ti gunung bade seja ka dayeuh milari elmu…

  13. Hatur nuhun ka Pihak Redaksi anu parantos nyayagikeun khutbah jum’at.
    abdi ngiring ngamanfatkeun….

  14. hatur nuhun kana kasaean bina da’wah

  15. Assalamu’alaikum. Wr. Wb.
    ngiring bingah ku ayana Bina Da’wah…….
    ngabantos kana nyi’arkeun Islam, supados ummat Islam bener-bener Islam sakuat-sakuatna dina kataqwaan………
    Billahi Fie Sabilil Haq
    Wassalam……..
    Sekretaris Syarikat Islam Indonesia Kabupaten Bandung

  16. Kang Kumaha Hukumna nampi Angpao ti Urang China nu ngarayakeun Imlek

  17. Kumaha Hukum nampi Angpao ti urang china nu ngarayakeun Imlek

  18. Assalaamu`alaikum wr.wb.
    Nepangkeun sim kuring pamaos BD kaleresan ngalangkung ka ieu web , sakantenan we ngeusian buku tamuna..mugia Majalah BD pinunjul janten aosan urang sunda anu hanaang ku elmu agama islam .

  19. Alhamdulillah jazakumullah ! Sim kuring jalmi tuna ku elmu agama ku ayana Blog ieu tiasa nyungsi elmu, hapunten sateuacana sim kuring nuhunkeun widi upami aya bahan (materi) nu penting ku kuring dicopy, sanes kangge dipublikasikeun mung ieu mah estu kanggo kaperyogian kuring pribadi, dina raraga tollabul ilmi.

  20. Aasalamu alikum…

    Daramang sadayana?

    Sim kuring nembe terang bina dawah gaduh website, bade tumaros dupi di palihan dago nu janten agen bina da’wah di palih mana? simkuring hoyong langganan nyalira, bisanamah sok ngiring maos nu pun bapa.

    harur nuhun

    wassalamu alaikum

  21. Alhamdulllah, nembe kapendak, bagja tiasa maos Bina da’wah di internet

    • Alhamdulillah, sawangsulna kang Alit….mugia sing rutin maos ieu website teh..neda pidua supados BD tiasa gaduh website nganggo domain jeung hosting nyalira…

  22. Assalamu`alaikum,mudah-mudahan majalah sunda sapertos BD teras tiasa istiqomah, dina ngariksa basa sunda, Alhamdulillah lebetna up to date teras. Amiiiiin Salam Kenal ti Dadin Rancaekek Ka sadayana.

  23. assalamu ‘alaikum warohmatullohi wabarokaatuh, nepangken simkuring wasta Ahmad Sape’i ( abu ziyan ), ari maos bina da’wah kaetang sering mung pedah teu ngalanggan, Alhamdulillah geining bina da’wah ge aya edisi on line. mugia edisi online bina da’wah teh langkung nanjeur, sok komo bina da’wah salah sawios majalah Islam nu nganggo basa sunda. tah ku hal eta simkuring tiasa diajar da’wah kalayan nganggo basa sunda su saestuna. manawi rido galih simkuring bade nyuhunkeun materi kanggo hutbah idul fitri. hatur nuhu wasalam…

    • Wa’alaikum Salam. Alhamdulillah, mugia kang Ahmad tiasa ngalanggan rutin Bina Da’wah. Perkawis Khutbah Ied, insya Alloh bade dipidangkeun tina edisi taun kapungkur. Kanggo Khutbah Idul Fitri taun 1432 H aya dina BD (cetak) edisi Agustus 2011. Mugia aya guna sareng mangfaatna.

  24. Assalamu’alaikum Warohmatullohi Wabarokaatuh, nepangkeun simkuring wasta Sopandi, S.Pd.I. simkuring nembean diajar internet. dipilarian ti kapungkur, hoyong aya blog atawa website anu masihan tur nyadiakeun artiel islam ku basa sunda, utamina bahan khutbah atanapi ceramah. alhamdulillah, sim kuring kacida gumbirana, bina dakwah tiasa online + nyadiakeun bahan khutbah/ceramah ku basa sunda, mudah – mudahan langkung seuer tur lengkep kapayunna.oge peunting pisan kango sim kuring anu nuju diajar dakwah/ceramah.pokona siiplah…. bina dakwah, semoga fasilitas dan ilmu yang ada di bina dakwah jadi ladang amal kasaean anu ageung turta dibales ku Allah SWT ku ganjaran anu manglipet-lipet, jazakallohu khoeron Katsiro. haturnuhun, wassalam.

  25. Assalamu’alaikuum….. mangga ka sadaya wargi urang gedurkeun da’wah bil qolam ! ( kang’Ayyash )

  26. Alahamdulillah…. cetakna tos kaaos, online na tiasa kaaos deui, wargi2 nu aya di antero dunya tiasa ngaos bina dawah khususna wargi nu aya di malaysia, francis….. masalah aktual seputar sosial tiasamah sering diangkat…

  27. assalamu’alaikum salam kenal ti sim kuring kango BD ti sim kuring abu syamil

  28. Assalamua’alaikum wr. wb
    hatur nuhun ka sadayana redaksi Bina’ Da’wah, mugi2 sukses tina Jihad ku jalan da’wah na…sreng nyungkeun ijin…abdi sering nga da’wah keun deui isi bina da’wah di lingkungan abdi..hatur nuhun

  29. Assalamualaikum wrwb
    Ngirig silaturahim, kum kasadayana, utamina ka jajaran redaksi sareng pembaca Bina Dakwah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: